Close

Najnovšie

Safety Jogger - Európska značka overená časom
O Safety Jogger Trvalo niekoľko rokov, kým sa SAFETY JOGGER stal značkou, ktorou je dnes. To, čo začalo ako malá...
by Tomi Kučka
Najlepšia/Najpredávanejšia pracovná a bezpečnostná obuv
V tomto súhrne si prejdeme najzaujímavejšie kúsky pracovnej a bezpečnostnej obuvi z každej kategórie. Od...
by Tomi Kučka
Ako vybrať zimnú pracovnú obuv
V tomto článku, sa detailne zameriame na rôzne typy zimných topánok a poskytneme presné informácie, aby sme Vám...
by Tomi Kučka

Najlepšia/Najpredávanejšia pracovná a bezpečnostná obuv

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Blog, VŠETKY ČLÁNKY, Pracovná a bezpečnostná obuv

V tomto súhrne si prejdeme najzaujímavejšie kúsky pracovnej a bezpečnostnej obuvi z každej kategórie. Od bezpečnostnej obuvi s bezpečnostnou špicou do extrémnych zimných podmienok až po ultraľahkú pracovnú obuv do teplej a suchej predajne.

#1 Bezpečnostné a pracovné čižmy DUNLOP Purofort Thermo+ S5 do -50°C

 

Čižmy DUNLOP Purofort Thermo+ S5 predstavujú špeciálnu obuv navrhnutú pre prácu v najextrémnejších podmienkach až do -50°C. Tieto pracovné čižmy, vyvinuté renomovaným výrobcom DUNLOP, sú navrhnuté s ohľadom na odolnosť, komfort a bezpečnosť pri nešetrnom zaobchádzaní v rozmanitých odvetviach.

Nebudete sklamaní, či už pracujete v poľnohospodárstve, pri ťažbe dreva, lesníctve, stavebníctve alebo inom odvetví, kde sa vyžadujete vysoký komfort a odolnosť pri používaní čižiem. Čižmy Purofort Thermo+ S5 sú optimálnou voľbou v týchto náročných pracovných prostrediach.

Čižmy sú konštruované s vysokou pevnosťou a odolnosťou voči mrazom až do -50°C, čím zabezpečujú spoľahlivú ochranu v extrémnych teplotných podmienkach. Materiál, použitý na ich výrobu, je pevný hrubostený polyuretán, ktorý zostáva mäkký aj pri extrémne nízkych teplotách.

Okrem toho, čižmy Purofort Thermo+ S5 poskytujú vysokú odolnosť voči olejom, mazivám, palivám, chemikáliám a dezinfekčným prostriedkom, čo z nich robí univerzálnu obuv pre rôzne odvetvia. Ich podšívka z polyamidu a výška sáry 40 cm pridávajú ďalšiu úroveň pohodlia a ochrany.

Oceľová špička a vložka v podošve z ocele zabezpečí maximálnu ochranu. Odolnosť voči minerálnym, živočíšnym a rastlinným olejom a tukom, dezinfekčným prostriedkom, hnojivám, rozpúšťadlám a rôznym chemikáliám. Samozrejmosťou je aj protišmyková podrážka, na ktorú sa môžete vždy spoľahnúť. Zaujímavosťou a príjemným bonusom je antibakteriálna úprava, ktorá eliminuje tvorbu plesní a zápach z potu.

S čižmami DUNLOP Purofort Thermo+ S5 získavate spoľahlivý nástroj pre náročné pracovné prostredia, ktorý kombinuje odolnosť, bezpečnosť a komfort. Ak potrebujete iné špecifické pracovné čižmy neváhajte prosím navštíviť našu kategóriu PRACOVNÉ ČIŽMY.

 

 

#2 Ľahká bezpečnostná obuv - poltopánka s kompozitovou špicou CALIFORNIA S3 ESD

Ide o naše najpredávanejšie bezpečnostné topánky s označením S3. Ich výhodou je určite váha, ktorá je vďaka kompozitnej špičke a kevlarovej stielke naozaj veľmi príjemná. Zvršok je vodeodolný a navyše priedušný so špeciálnym mikrovláknom Micrifibre. Označenie ESD (electrostatic discharge) znamená, že obuv nevytvára elektrostatický výboj. To je často podmienka pracovného oblečenia v chemickom, automobilovom, zbrojárenskom, elektrotechnickom alebo leteckom odvetví. Plastová (kompozitná) špica spĺňa rovnaké základné normy ako oceľová a preto spoľahlivo chráni pred úrazom. Podošva je antistatická a odolná voči palivovým olejom. Navyše spĺňa protišmykovú normu SRC čo zabezpečuje priľnavosť na všetkých typoch povrchov. (guma, laminát, kameň, betón, drevo, kov) Päta disponuje schopnosťou absorbovať energiu vďaka čomu sú nohy dlhšie sviežejšie.

California S3 ESD je obuv vhodná aj do vnútorných ale aj do vonkajších priestorov. Ide naozaj o veľmi univerzálnu a širokospektrálne využiteľnú obuv. Na našom eshope v kategórii pracovné poltopánky nájdete však oveľa viac veľmi zaujímavých pracovných topánok.

 

 

 

 

#3 Letná priedušná poltopánka SILBA S1P ESD, čierno-modrá, CXS TEXLINE

Ďalší veľmi obľúbený model bezpečnostnej antistatickej topánky je vhodný do vnútorného aj vonkajšieho použitia. Vďaka svojej priedušnosti ide o obuv vhodnú do suchého a teplého prostredia, kde nohy udržuje v bezpečí ale zároveň vetrané. To predlžuje schopnosť nôh pracovať aj v teplých podmienkach dlhší čas vo vyššom komforte. Ide teda o letnú pracovnú obuv. Vďaka kompozitnej špičke a kevlarovej stielke sú nielen priedušné ale ešte aj veľmi ľahké. To z nich robí naozaj ideálnych adeptov k pohodlnej práci. Obuv disponuje SRC protišmykovou podrážkou, ktorá pracovníkovi zabezpečuje vysokú úroveň ochrany proti pošmyknutiu na všetkých typoch povrchov – napr. oceľ, keramika, laminát, kameň, betón, drevo.

 

SILBA S1P sa hodia napr k obsluhe strojov, stavebným prácam, doprave, logistike alebo do skladu.

 

#4 Ultraľahká pracovná poltopánka MEADOW OB Low, biele, BENNON

Ultraľahká a priedušná poltopánka/teniska s pohodlnou širšou podošvou, zabezpečujúca vynikajúcu stabilitu pri chôdzi a disponujúca protišmykovou SRA vlastnosťou pre zvýšenú bezpečnosť užívateľa.

Inovatívna technológia eCorn v kvalitnej ľahkej podošve poskytuje až o 60% vyšší tlmiaci efekt pri pohybe a státí v porovnaní s bežne používanými technológiami. Táto podošva efektívne tlmí nárazy na pätovú kosť a šetrí svalstvo chodidiel a nôh, čím minimalizuje bolesti na konci pracovného dňa.

Dodatočný TPU komponent na vonkajšej strane podošvy bráni nadmernému vykriveniu (pronácii) chodidla, podporuje udržanie správnej polohy chodidla, prispieva k lepšej rovnováhe a optimalizuje odraz nohy od povrchu.

Jednou z výhod obuvi je vynikajúca priedušnosť zvršku vyrobeného z textílie MESH 3D knit, čo umožňuje koži na chodidlách efektívne dýchať a udržiavať ich dlhodobo svieže.

Zvršok obuvi reaguje na tvar chodidla, prispôsobuje sa jeho kontúre a zabezpečuje bezbolestné nosenie bez tlaku alebo ťahania.

Použitý materiál navyše poskytuje ďalšie výhody, ako možnosť ľahkého umytia (prateľné na 30°C bez použitia chemikálií) a rýchle schnutie v prípade zamočenia.

Pocit sviežosti pri nosení je podporovaný aj stielkou Carbona obsahujúcou aktívne uhlie s antibakteriálnymi vlastnosťami, ktoré pohlcuje nepríjemné pachy.

Celkovo je táto kvalitná pracovná obuv ideálna pre dlhodobé "státie na nohách", a preto ju ocenia profesionáli ako lekári, zdravotné sestry, pracovníci v laboratóriách, lekárnici, logistickí prepravcovia, doručovatelia v poštových službách, personál v pohostinstve, sprievodcovia a ďalší.

 

#5 Asfaltérska obuv , ASPHALT PROFI S2 HI CI HRO, členková

Schütze Asphalt-Profi vyniká ako jediná obuv na trhu, ktorá nielenže poskytuje optimálnu ochranu, ale aj umožňuje zamestnancom pracovať na horúcom asfalte viac než hodinu bez rizika pre ich zdravie a bezpečnosť. Jedinečná konštrukcia a vlastnosti z nich robia ideálny nástroj pre prácu na horúcich plochách.

Tajomstvo ich úspechu spočíva v mäkkej vodeodolnej koži, ktorá premení SCHÜTZE-PRO-SERIES na pohodlnú zónu pre nohy pracovníkov. Podšívka z prírodnej perforovanej ortopedickej kože dopĺňa vysokokvalitné materiály a zabezpečuje optimálnu klímu pre chodidlá. Tento revolučný dizajn vychádza z normy EN ISO 20345:2011, ÖNORM Z1259:2017 a DGUV 112-191, s ochrannou funkciou triedy S2 a dodatočnými testami HI - CI – HRO - SRB.

Detailný popis materiálov zahŕňa vode, olejom a nečistotám odolnú vrchnú kožu hrubú približne 2,1 mm, prírodnú ortopedickú koženú podšívku hrubú od 1,0 do 1,4 mm a vysokú a širokú oceľovú ochrannú špičku FreeToes. Vložka Cushion, s možnosťou výmeny, poskytuje sférickú pätu a výraznú podporu klenby, s antibakteriálnymi vlastnosťami a schopnosťou regulovať vlhkosť.

Stielka a podrážka sú vyrobené z pravej kože a DUO SOFT-ACTIVE podošvy s technológiou SEALING SOLE EDGE SYSTEM. Táto podošva kombinuje nitrilovú gumu pre protišmykovosť a odolnosť proti mikróbom, kyselinám, olejom a palivám, s telom z polyuretánovej peny pre ľahkosť, tlmenie nárazov a trvalú elasticitu. Navyše, tepelne odolný vláknitý materiál a izolácia podľa EN ISO 20345:2011 zabezpečujú odolnosť voči teplu do 300°C (HRO).

S dostupnosťou vo veľkostiach od 40 do 48 sa Schütze Asphalt-Profi stáva nevyhnutným partnerom pre tých, ktorí pracujú v extrémnych podmienkach vysokých teplôt, poskytujúc spoľahlivú ochranu a pohodlie počas dlhých pracovných hodín.

 

#6 Obuv pre zdravotníkov OXYCLOG OB s remienkom, Safety Jogger

Obuv pre zdravotníkov, ktorú hľadáte, musí spĺňať všetky vaše požiadavky na bezpečnosť a komfort. V tomto kontexte vám predstavujeme model Oxyclog, ktorý disponuje širokým spektrom vlastností, aby vyhovel náročným požiadavkám v profesionálnom prostredí.

Jeho gumená podrážka nie je len obyčajnou podrážkou; je navrhnutá tak, aby poskytovala maximálnu priľnavosť na povrchoch mokrých aj suchých, a to v súlade so štandardom SRA pre protišmykové vlastnosti. To zaručuje stabilný a bezpečný krok v rôznych pracovných podmienkach.

Pre oblasť operačných sál bola špeciálne navrhnutá, s ohľadom na jej možnosť sterilizácie pri vysokých teplotách bez deformácie v autokláve pri 135°C. Chemická a UV sterilizácia pridáva vrstvu bezpečnosti, zabezpečujúc, že obuv je vždy v optimálnom hygienickom stave.

Výhodou tohto modelu je aj možnosť prania na vysokých teplotách až 90°C, čo z neho robí nielen bezpečný, ale aj ľahko udržateľný produkt. Antistatická vložka dodáva ďalší prvok bezpečnosti, uľahčujúc odvádzanie statickej elektriny, a je v súlade s antistatickým štandardom ESD.

Zameriavajúc sa na špecifikácie, Oxyclog patrí do kategórie OB ESD A SRA E, s vrškom z termoplastického elastomeru (TPE). Stielka je vyrobená z pohodlnej peny, pričom je možné ju jednoducho vybrať a vymeniť. Podrážka z TPE je nielen antistatická, ale tiež absorbuje energiu v päte a poskytuje protišmykové vlastnosti.

Vyhovuje norme EN ISO 20347:2012, čím zaručuje vysoký štandard kvality. K dispozícii je v rozsahu veľkostí od 35/36 do 47/48, aby vyhovoval rôznym potrebám zákazníkov.

Či už pracujete v oblasti zdravotnej starostlivosti, laboratóriu alebo priemysle, táto obuv vám poskytne spoľahlivú ochranu a pohodlie po celý pracovný deň.

 

#7 Pánska zdravotná obuv HEALTHY 91 112 PB (Kuchárska obuv)

Veľmi pohodlná pánska, ručne šitá obuv, ktorá kombinuje štýl a komfort. Táto jedinečná obuv je zdravotne prospešným riešením, pretože je vyrobená z najkvalitnejších talianskych materiálov, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre výrobu zdravotne nezávadnej obuvi.

Zdravotná pracovná obuv Healthy je vytvorená s ohľadom na najvyššie štandardy a poskytuje optimálny komfort v každom prostredí. Je ideálna pre použitie v zdravotníckych zariadeniach, laboratórnych priestoroch, liečebných alebo penzijných domovoch ale aj v gastro odvetví. Svojou ľahkosťou a pohodlnosťou si získava dôveru ľudí, ktorí potrebujú spoľahlivú obuv pri dlhodobom nosení.

 

Zvršok je vyrobený z antibakteriálneho materiálu LORICA microfiber, ktorý zabezpečuje maximálnu hygienu. Podšívka je z priedušného podšívkového materiálu TEBOX, čo zabezpečuje optimálnu cirkuláciu vzduchu a udržiava nohy v suchu.

Podošva tejto obuvi je protišmyková a ultraľahká, s dôrazom na bezpečnosť a pohodlie. Ručne šitá podošva je prejavom remeselného umenia a zabezpečuje výnimočnú kvalitu. Stieľka je navrhnutá s dôrazom na anatomický tvar, je ľahká a pohodlná, čo pridáva ďalší rozmer v celkovom zážitku z nosenia tejto výnimočnej obuvi.

Obuv je vo vyhotovení pánska pracovná obuv ale aj v prevedení dámska pracovná obuv.

V našej ponuke samozrejme nájdete aj kompletné oblečenie pre gastro, welness a zdravotníctvo.

 

Či už hľadáte pánku pracovnú obuv alebo dámsku pracovnú obuv už viete, že sa na nás môžete vždy obrátiť. Ak v našej ponuke nenájdete čo hľadáte určite nás kontaktuje telefonicky alebo mailom na pilex@pilex.sk.

 

Close