Close

Najnovšie

Pracovné odevy pre extrémne poveternostné podmienky
Bezpečnosť a komfort v nepriaznivých podmienkach   Pracovné odevy sú základným prvkom bezpečnosti a pohodlia...
by Tomi Kučka
Ako vybrať pracovné oblečenie na leto
Leto prináša so sebou výzvy, ktoré sa týkajú nielen teploty, ale aj bezpečnosti pri práci. Pri výbere letného...
by Tomi Kučka
Lacné pracovné odevy vďaka nadviazaniu veľkoobchodnej spolupráce s naším eshopom www.pilex.sk
Prečo by mala Vaša firma využiť veľkoobchodné zľavy na ochranné pracovné pomôcky a oblečenie.   V každom podniku je...
by Tomi Kučka

Ako správne vybrať veľkosť pracovnej a bezpečnostnej obuvi + veľkostné tabuľky obuvi

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Blog, VŠETKY ČLÁNKY, Pracovná a bezpečnostná obuv

O tom aké nesmierne dôležité je mať správnu veľkosť a typ pracovnej obuvi sa zrejme netreba ani baviť. Nikto z nás nechce pracovné topánky, ktoré by mu nesedeli, tlačilo ho, robili mu otlaky alebo by mu boli veľké.

Rýchle tipy | Ako určiť najlepšiu veľkosť topánok

 

  • Vyskúšajte si topánky alebo zmerajte nohy popoludní, keď sú nohy najobjemnejšie. (Nohy nám počas dňa mierne opúchajú)
  • Merajte nohy, keď stojíte a máte na sebe ponožky.
  • Zmerajte od päty po najdlhší prst.
  • Každá noha je iná, veľkosť topánky určuje dlhšia noha.
  • Ak ste medzi veľkosťami, vždy si vyberte väčšiu.

 

7 KROKOV K NÁJDENIU SPRÁVNEJ VEĽKOSTI V KAMENNEJ PREDAJNI

Vyberte si správne pracovné ponožky

Odporúčame nosiť pracovné ponožky, pretože sú navrhnuté na znižovanie tlaku, zlepšovanie obehovej sústavy a umožňovanie nohám dýchať. Na rozdiel od ponožiek vyrobených len z bavlny, ktoré absorbujú vlhkosť. Pracovné ponožky sú tiež obvykle dostatočne hrubé, aby ovplyvnili to, aká veľkosť topánok je pre vás najlepšia. Preto vždy skúšajte topánky s ponožkami, ktoré pravdepodobne budete nosiť.

 

Odstráňte obmedzenia

Aby ste dostali správny pocit z topánok, vždy si ich vyskúšajte obe naraz. Uistite sa, že neexistujú žiadne obmedzenia, ako sú šnúrky, štítky alebo čokoľvek, čo by bránilo voľnému pohybu vašich nôh. To vám umožní testovať váš prirodzený krok a získať optimálne údaje o komforte.

 

Absolvujte správny test topánok

Naše pracoviská často nie sú také rovné a jednoduché ako podlaha v obchode. Pridajte niekoľko dodatočných pohybov na určenie skutočného pocitu a toho, ako by mohli fungovať na vašom pracovisku. Reprodukujte pohyby, ktoré často robíte v práci. Napríklad státie na jednom mieste, chôdza, stúpanie po schodoch, skákavé pohyby, zdvíhanie kolien, drepovanie, klučanie, otočné pohyby a beh. Testujte priľnavosť, hmotnosť, podporu, obratnosť a pohyblivosť členka podľa potrieb vášho pracoviska.

 

Zoznam podmienok pri chôdzi

  • Päta by mala byť pevná
  • Päty by sa nemali trieť o zadnú časť topánky
  • Strany vašich nôh alebo prsty by nemali cítiť bolestivý tlak
  • Prsty by nemali posúvať dopredu alebo naraziť na špičku topánky
  • Vaše prsty by mali mať stále asi centimeter voľného miesta pred nimi

 

Testujte podporu členka

Pomaly nakloňte svoj členok a postavte sa na boky nôh, aby ste otestovali podporu členka topánky. Najprv na vnútornú stranu, potom na vonkajšiu hranu. Pozorujte, ako sa váš členok cíti. Nebolí to? Nie sú topánky moc tesné? Alebo naopak, podpora členku je nedostatočná? Cítite sa pohodlne?

 

Skontrolujte dizajn obuvi

Skontrolujte, či jazyk, vnútorné šitie a ďalšie časti topánky Vás neotláčajú alebo nerežú. Vytiahnite nohy z topánok a skontrolujte červené škvrny. Červené škvrny naznačujú miesta, kde topánka trením alebo škrabaním môže spôsobiť problémy v budúcnosti, keď sa trenie môže zhoršiť a môžu sa objaviť pľuzgiere.

 

Široké nohy

Ak máte široké nohy, nesnažte sa vložiť svoju nohu do topánky, ktorá je príliš úzka. Nemali by ste sa ani snažiť zväčšiť veľkosti obvyklých topánkových veľkostí. Také topánky môžu spôsobiť pľuzgiere, škrabance a posúvanie päty. Namiesto toho si vyskúšajte topánky, ktoré prirodzene existujú v širokých veľkostiach. Pre aktuálnu ponuku takýchto topánok nám prosím napíšte na pilex@pilex.sk

 

NÁKUP BEZPEČNOSTNÝCH TOPÁNOK ONLINE

5 KROKOV K PRESNÉMU ZMERANIU VAŠICH NOH

 

Zmerajte popoludní

Merajte nohy popoludní, pretože nohy sa počas dňa menia. Po dni chôdze sa stanú širšími a dlhšími v porovnaní s pôvodnou veľkosťou ráno. Často môže ísť len o milimetrové odchýlky. Verte, že aj to môže mať zásadný vplyv na pohodlie, počas dlhého pracovného dňa.

 

Merajte nohy v stoji

Ideálne je, aby ste nohy merali v stoji namiesto sedenia, pretože aj to ovplyvňuje veľkosť nôh. Ak je to možné, požiadajte o pomoc.

Zmerajte od päty po najdlhší prst

Nohu vždy merajte od päty po najdlhší prst. Meranie od päty po najdlhší prst je vaša veľkosť topánky.

Zmerajte obe nohy

Nespoliehajte sa na ľavú alebo pravú. Vždy merajte obe nohy, pretože rozdiely v dĺžke sú bežné. Rozdiel 3 mm v dĺžke, plus-mínus, je celkom normálny. Pri zle zvolenej obuvi aj veľmi zásadný.

Uprednostňujte vašu najdlhšiu nohu

Vždy vykonávajte nákupy topánok podľa najdlhšej nohy! Použite našu tabuľku veľkostí topánok na porovnanie dĺžky nohy a veľkosti topánky. Ak ste uprostred dvoch veľkostí, vždy zvoľte tú väčšiu.

Meranie vašich nôh pomocou metódy s papierom

Ak si nie ste istí, akú veľkosť obvykle nosíte v akejkoľvek z týchto typov obuvi, meranie dĺžky nôh vám poskytne sprievodcu tým, akú veľkosť obuvi si treba objednať. Postupujte podľa jednoduchého sprievodcu nižšie. Merajte obe nohy.

 

Potom nájdite svoju veľkosť topánok v našej tabuľke veľkostí porovnávaním svojho merania nôh. Prosím, všimnite si, že všetky veľkosti topánok a topánok od výrobcu sa mierne líšia a niekedy sa líšia aj medzi štýlmi od rovnakého výrobcu. Preto používanie týchto informácií nie je stopercentne spoľahlivé a malo by sa používať len ako sprievodca.

 

Sprievodca merania nohy krok za krokom

  • Budete potrebovať veľký kus papiera
  • Postavte sa s pätou k plochej stene
  • Označte najväčšiu vzdialenosť od päty k špičke prsta
  • Potom ju zmerajte a porovnajte s našou tabuľkou veľkostí (PROSÍM, SKONTROLUJTE UNISEX ALEBO DÁMSKE MODELY!)
  • Ak ste medzi dvoma veľkosťami, zvoľte tú väčšiu.

 

Veľkosti a Tabuľky:

  • Veľkosti rôznych spoločností a typov topánok sa môžu výrazne líšiť vo všeobecnej konfekčnej veľkosti. Ak chcete získať najpresnejšie údaje, použite metódu s papierom, ktorá je opísaná v predchádzajúcej sekcii. Keď už máte svoju "Päta-ku-špičke" dĺžku, môžete nájsť svoju najideálnejšiu veľkosť v našej tabuľke veľkostí (PROSÍM, SKONTROLUJTE UNISEX ALEBO DÁMSKE MODELY!)

 

 

Tip: Ak ste medzi veľkosťami, vždy volte tú väčšiu.

 

Urobili ste chybu alebo Vám jednoducho daná obuv nesedí? Ponúkame aj bezplatné vrátenie, ak potrebujete výmenu veľkosti po nákupe.

 

ZÁVEREČNÉ TIPY

 

Nebojte sa kontaktovať náš podporný tím na pilex@pilex.sk

Ak máte nezvyčajne vysoký nárt alebo širšie nohy než je bežné, pošlite nám správu prostredníctvom "kontaktovať predajcu" predtým, než zadáte svoju objednávku. Budeme schopní poskytnúť viac informácií a poradiť vám alternatívne možnosti.

 

 

VEĽKOSTNÉ TABUĽKY

 

Veľkostná tabuľka obuvi – CANIS

 

Veľkostná tabuľka obuvi – CERVA

 

 Veľkostná tabuľka obuvi –ARDON

 

 

 Veľkostná tabuľka obuvi - DUNLOP

Close