Close

Najnovšie

Safety Jogger - Európska značka overená časom
O Safety Jogger Trvalo niekoľko rokov, kým sa SAFETY JOGGER stal značkou, ktorou je dnes. To, čo začalo ako malá...
by Tomi Kučka
Najlepšia/Najpredávanejšia pracovná a bezpečnostná obuv
V tomto súhrne si prejdeme najzaujímavejšie kúsky pracovnej a bezpečnostnej obuvi z každej kategórie. Od...
by Tomi Kučka
Ako vybrať zimnú pracovnú obuv
V tomto článku, sa detailne zameriame na rôzne typy zimných topánok a poskytneme presné informácie, aby sme Vám...
by Tomi Kučka

Bezpečnostná obuv s oceľovou alebo s plastovou špicou?

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Blog, VŠETKY ČLÁNKY, Pracovná a bezpečnostná obuv

Obe ponúkajú vynikajúcu ochranu pre vaše nohy, ale existuje niekoľko kľúčových rozdielov, ktoré musíte zvážiť pred tým, než sa rozhodnete.

Najlepší typ topánky pre vás bude závisieť od vášho konkrétneho pracovného prostredia a potrieb. Ak potrebujete topánky, ktoré odolávajú vysokému nárazu a nevadí vám váha, potom by oceľová špica mohla byť dobrá voľba. Ak potrebujete topánky, ktoré sú ľahké, pohodlné a nevedú teplo ani elektrinu, potom pre Vás bude ideálnejšia kompozitná špica.

Na našom webe nájdete širokú ponuku bezpečnostnej obuvi. S oceľovou aj kompozitovou špicou. Od najlacnejších alternatív až po tie najkvalitnejšie aké trh aktuálne ponúka. Nezabúdajte ale, že máme v ponuke aj klasickú pracovnú obuv bez oceľovej špice. Okrem pánskej a unisexovej obuvi je dostupná samozrejme aj dámska pracovná obuv.

 

Kompozitná špica

Bezpečnostná obuvkompozitnou špicou je vyrobená z kombinácie materiálov, ako sú kevlar, uhlíkové vlákna alebo plast. Je navrhnutá tak, aby poskytovala rovnakú úroveň ochrany ako oceľové špičky, ale s niekoľkými pridanými výhodami.

 

Ľahšia hmotnosť: topánky s kompozitnou špicou sú oveľa ľahšie než topánky s oceľovou špicou, čo ich robí pohodlnejšími na nosenie po dlhý čas, najmä ak väčšinu dňa chodíte alebo stojíte.

Nemetalické: Kompozitné špice sú nemetalické, čo znamená, že nebudú spúšťať detektory kovov. Toto ich robí ideálnymi pre pracovníkov, ktorí musia prejsť kontrolami bezpečnosti, ako napríklad zamestnanci letiska alebo štátni zamestnanci.

Typicky drahšie: Kompozitné špice sú obvykle drahšie než oceľové špice. To je spôsobené tým, že kompozitné materiály sú nákladnejšie na výrobu než oceľ.

 

Oceľová špica

Topánky s oceľovou špicou, ako názov naznačuje, majú oceľovú špičku, ktorá chráni vaše nohy pred ťažkými predmetmi alebo padajúcimi súčiastkami. Je to najtradičnejší typ bezpečnostnej obuvi a existujú už desaťročia.

 

Vynikajúca ochrana pred nárazom a stlačením: Topánky s oceľovou špicou poskytujú vynikajúcu ochranu pred nárazom a stlačením. Sú ideálne pre pracovníkov vystavených ťažkej technike alebo nástrojom, ako sú stavební robotníci alebo zamestnanci v továrni.

Typicky lacnejšie: Topánky s oceľovou špicou sú obvykle lacnejšie než tie s kompozitovou špicou. To je spôsobené tým, že oceľ je lacnejší materiál než materiály použité v kompozitných špiciach.

Kovové: Topánky s oceľovou špicou sú kovové, čo znamená, že spustia detektory kovov a nie sú vhodné pre pracovníkov, ktorí musia pravidelne prechádzať cez takéto detektory.

 

Je kompozitná špica rovnaká ako oceľová špica?

Topánky či už s oceľovou alebo kompozitnou špicou sú obidve navrhnuté na ochranu nôh pred zranením následkom nárazu a stlačenia. Avšak existujú niektoré kľúčové rozdiely medzi týmito dvoma typmi topánok.

 

Pokiaľ ide o ochranu pred nárazom, oceľova špica dokáže odolávať vyššej úrovni nárazu než kompozitná špica. Avšak kompozitné špice stále spĺňajú stanovené bezpečnostné normy .

 

Nezabúdajte, že u nás v Pilexe nájdete kompletnú ponuku pracovnejbezpečnostnej obuvi. Pri každej bezpečnostnej obuvi máme na eshope uvedené či sa jedná o obuv s oceľovou alebo kompozitnou špicou. Ak by ste potrebovali dodatkové informácie alebo poradiť pri výbere toho správneho páru obuvi pre Vaše potreby neváhajte sa na nás prosím obrátiť - KONTAKTOVAŤ

 

Close