Close

Najnovšie

Safety Jogger - Európska značka overená časom
O Safety Jogger Trvalo niekoľko rokov, kým sa SAFETY JOGGER stal značkou, ktorou je dnes. To, čo začalo ako malá...
by Tomi Kučka
Najlepšia/Najpredávanejšia pracovná a bezpečnostná obuv
V tomto súhrne si prejdeme najzaujímavejšie kúsky pracovnej a bezpečnostnej obuvi z každej kategórie. Od...
by Tomi Kučka
Ako vybrať zimnú pracovnú obuv
V tomto článku, sa detailne zameriame na rôzne typy zimných topánok a poskytneme presné informácie, aby sme Vám...
by Tomi Kučka

Ako vybrať zimnú pracovnú obuv

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Blog, VŠETKY ČLÁNKY, Pracovná a bezpečnostná obuv

V tomto článku, sa detailne zameriame na rôzne typy zimných topánok a poskytneme presné informácie, aby sme Vám pomohli nájsť ideálny pár zimných topánok pre Vaše špecifické profesionálne ale aj osobné potreby ako je bezpečnosť a pohodlie.

Zimné pracovné topánky: Praktický návod pre výber v rôznych pracovných podmienkach

 

Dve hlavné kategórie zimných topánok:

Topánky s izoláciou/ Zateplená pracovná obuv:

Výber správnej izolácie je kľúčovým krokom. Podľa pracovnej povahy si môžeme vybrať zimnú členkovú obuv, zimnú vysokú obuv alebo zimné čižmy.

Členková obuv je vhodná skôr do chladných ale suchých podmienok ako je napr sklad. Vysokú obuv zas využijú pracovníci v externých podmienkach. Napríklad na stavbe.

 

Pracovné čižmy s odnímateľnými vložkami:

Čižmy s odnímateľnou vložkou, poskytujú izoláciu ideálnu pre neustálené klimatické podmienky. Ich odnímateľná povaha uľahčuje údržbu a prispôsobenie sa podmienkam. Zimné čižmy sú ideálne pre externé podmienky, kde môžeme prísť do kontaktu s vysokým snehom a špinou alebo blatom. Napríklad v lesníctve alebo poľnohospodárstve. Pre extrémne zimy až do -50°C sú k dispozícii špeciálne tepelné upravené čižmy od svetového lídra DUNLOP.

 

Rady pri výbere v závislosti od typu práce:

Pre profesie vyžadujúce dlhodobú statickú polohu, ako sú strážcovia na stavenisku, sú vhodné čižmy so zateplením pre konštantné teplo a maximálnu ochranu. Pre povolania vyžadujúce intenzívnu fyzickú aktivitu, ako sú stavebné práce je zas ideálna poloholeňová obuv, ktorá ponúka rovnováhu medzi teplom a pohyblivosťou.

 

Ďalšie tipy:

V prípade nadmerného telesného tepla vo vnútri teplých topánok sa odporúča výmena ponožiek, aby ste sa vyhli vlhkosti a zachovali pohodlie a tepelný komfort počas celej pracovnej doby.

 

Odkaz na zobrazenie našich pracovných ponožiek určených pre pracovníkov.

 

V prípade, že sa stále neviete rozhodnúť napíšte nám prosím mail na pilex@pilex.sk a radi s Vami odkonzultujeme všetko potrebné vrátane Vašich personalizovaných potrieb.

 

Chcete nájsť vhodný pár zimných topánok do práce? Pozrite si náš výber:

 

 

Všetky pracovné (od úrovne O2 vyššie) aj bezpečnostné (od úrovne S2 vyššie) topánky spĺňajú základné podmienky ako je protišmyková podrážka a vodeodolnosť!

 

Close