Close

Najnovšie

Pracovné odevy pre extrémne poveternostné podmienky
Bezpečnosť a komfort v nepriaznivých podmienkach   Pracovné odevy sú základným prvkom bezpečnosti a pohodlia...
by Tomi Kučka
Ako vybrať pracovné oblečenie na leto
Leto prináša so sebou výzvy, ktoré sa týkajú nielen teploty, ale aj bezpečnosti pri práci. Pri výbere letného...
by Tomi Kučka
Lacné pracovné odevy vďaka nadviazaniu veľkoobchodnej spolupráce s naším eshopom www.pilex.sk
Prečo by mala Vaša firma využiť veľkoobchodné zľavy na ochranné pracovné pomôcky a oblečenie.   V každom podniku je...
by Tomi Kučka

Tip na aktívny rodinný víkend s deťmi - Bojnice

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Kam s deťmi, VŠETKY ČLÁNKY

 Tieto tipy môžu prísť vhod pri plánovaní víkendových aktivít alebo dovolenky. Zároveň, však, nebudú užitočné len pre rodičov, ale pre všetkých, ktorí hľadajú spôsoby, ako tráviť svoj voľný čas aktívne a zaujímavo.

Ako takmer vždy, aj teraz tu mám pre tých z Vás, ktorí radšej pozerajú ako čítajú, video k tejto téme.

Keď som bol malý, obvykle sme chodili do Bojníc len kvôli ZOO, ktorá bola vtedy jedným z hlavných lákadiel tohto mesta. Predpokladám, že väčšina cestovného ruchu v tomto malebnom mestečku bola vtedy založená práve na zoologickom parku. ZOO Bojnice patrila medzi najväčšie atrakcie, ktoré sme si v detstve nevedeli odoprieť a vždy sme sa sem veľmi tešili. Dnes, po mnohých rokoch, sa to však zmenilo a Bojnice sa stali skutočným rajom pre deti a ich rodiny. Je tu obrovské množstvo aktivít, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi a ponúka sa tu široká paleta zážitkov.

 

ZOO je stále obrovskou atrakciou a je to miesto, ktoré si môžete vychutnať počas dlhých prechádzok. Mnoho častí bolo zrenovovaných a teraz si môžete spoločne prezrieť množstvo rôznych druhov zvierat. Okrem toho sa tu nachádza mnoho atrakcií a hier pre deti, takže deti sa tu určite nudiť nebudú. A pre tých, ktorí preferujú rýchle občerstvenie, sa tu nachádza aj množstvo fastfoodových reštaurácií.

 

Po prechádzke ZOO je na rade návšteva prekrásneho parku v okolí bojnického zámku. Bez ohľadu na to, koľkokrát sme tu už boli, nikdy sa nám to nezunuje. Kúzelné prostredie tohto parku vás bude fascinovať pri každej návšteve. Pri hlavnom parkovisku do ZOO sa nachádza aj zrkadlové bludisko, kde sa vždy dobre zabavíme.

 

Súčasťou mesta Bojnice je aj relatívne nový Dinopark pod Čajkou. Tu sa budete môcť prejsť po obrovskom areáli a obdivovať množstvo modelov dinosaurov, ktoré sa pohybujú a vydávajú zvuky. Boli sme tu teraz už druhýkrát a opäť pribudlo množstvo nových kusov. Dokonca sme videli niekoľko nových, ktoré sa chystajú osadiť. Môj malý si to tu naozaj užil.

 

Kúsok nad Dinoparkom je ďalší obrovský areál plný rôznych atrakcií. Môžete sa tu vyviezť na bojnickom vláčiku alebo sa prejsť krásnym lesom pešo. Najvýraznejšou atrakciou je vyhliadková veža - Čajka v oblakoch. Okrem nej sa tu nachádza viacero kadejakých preliezačiek, trampolín a obrovský drevený hrad so šmýkačkami. Tam sme sa naozaj vyšantili.

 

Ak vás zaujíma gastronómia, tak môžete navštíviť miestne reštaurácie a kaviarne, kde sa dá vždy niečo zďobnúť. Ako zaujímavosť môžem spomenúť aj Tanzániu, ktorá sa tiež nachádza na tomto mieste.

 

Aby som nezabudol, tak hneď pred vstupom do ZOO sa nachádza ďalší areál plný atrakcií. Môj malý najviac obľúbil autíčka. Ale sú tu aj ďalšie outdoorové areály na hranie, botanická záhrada alebo napríklad možnosť kontaktu s papagájmi.

 

Múzeum praveku ponúka skutočne zaujímavú prechádzku. Je to tu nádherne spracované, nájdete tu množstvo zaujímavých informácií a to všetko je super prepojené s lesom. Určite odporúčame navštíviť. Boli sme tu dokonca v miernom daždi a malo to brutálnu atmošku.

 

Ďalšou možnosťou prechádzky je trasa z parkoviska pod kúpeľmi. Tu sa dá prejsť cez vodné kaskády pre deti, kde je okrem vodných atrakcií aj kopec šmýkačiek a hrad s prekážkami. Rovno z tohto areálu sa dá pokračovať lesnou cestičkou až do kúpeľov. V kúpeľoch je zaujímavá aj fontána so svetelnými efektmi, ktorá sa rozsvieti každú celú hodinu, keď je už tma.

 

Dom ilúzií, kde sme strávili ďalšiu hodinku, je tiež veľmi zaujímavý. Bol to naozaj zábavný zážitok pre nás všetkých.

Boli sme tu ešte pred hlavnou sezónou, takže niektoré atrakcie ešte neboli otvorené. Ale počas leta je tu mnoho ďalších možností, ako napríklad kúpalisko Čajka, Gumiland s množstvom nafukovacích skákacích hradov, sochy z piesku a iné.

 

Za posledný rok sme tu boli už tretíkrát a naozaj sme si to obľúbili. Na naše odporúčanie tu boli aj viacerí naši známi, vrátane Janka s rodinkou, a všetci si to tu nesmierne užili.

 

Bojnice ponúkajú mnoho viac ako som tu stihol spomenúť, ale toto sú to najväčšie highlighty, ktoré skutočne stoja za to. Ak plánujete prísť len na víkend, určite nestihnete všetko, čo mesto ponúka. Ale to nevadí, pretože sa vždy môžete vrátiť a objaviť niečo nové.

Close