Close

Najnovšie

Pracovné odevy pre extrémne poveternostné podmienky
Bezpečnosť a komfort v nepriaznivých podmienkach   Pracovné odevy sú základným prvkom bezpečnosti a pohodlia...
by Tomi Kučka
Ako vybrať pracovné oblečenie na leto
Leto prináša so sebou výzvy, ktoré sa týkajú nielen teploty, ale aj bezpečnosti pri práci. Pri výbere letného...
by Tomi Kučka
Lacné pracovné odevy vďaka nadviazaniu veľkoobchodnej spolupráce s naším eshopom www.pilex.sk
Prečo by mala Vaša firma využiť veľkoobchodné zľavy na ochranné pracovné pomôcky a oblečenie.   V každom podniku je...
by Tomi Kučka

Melónová očista - TOP 8 prečo áno

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Pôsty, VŠETKY ČLÁNKY

Ahojte, cez leto, najmä počas tých našich Slovenských „tropických“ horúčav mi menej chutí spracované jedlo a skôr si idem na čerstvom ovocí.             

Najviac suverénne dávam melón. Dokonca niektoré dni si ani nič iné nedám.    

Okrem toho, že ma trošku vcuclo a krajšie mi vykreslilo tie moje malé svalíky, prišlo mi vhod dať Vám takýto tip inšpirácie teraz cez leto.

Pre tých čo radšej pozerajú videá ako čítajú články, mám na túto tému aj super spracované videjko.

 

 

„Takže dávam do pozornosti TOP 8 prečo by som si dal deň na melóne ja!“

KALÓRIE

Melón ako ovocie v podstate nemá kalórie, ktoré by sa vedeli u nás uložiť v podobe tuku a zároveň vďaka svojmu veľkému obsahu vody dokáže aj dosť dobre zasýtiť.

 

VITAMÍNY A MINERÁLY

Melón obsahuje množstvo dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré sú potrebné k celkovému fungovaniu ľudského organizmu. Ide napr. o minerálne látky ako železo, magnézium, draslík či vápnik, vitamíny A, B a C, kyselinu listovú, lykopén, karotén a iné látky, ktoré možno ani nepoznáš ale vďaka ich kombinácii nebudeš hladný.

CUKOR V MELÓNE

Melón zároveň obsahuje aj dostatok cukrov. Hovorí sa síce, že cukor je pri chudnutí škodlivý element, čo však ale často nie je pravda. Práve naopak, pretože budete mať dostatok energie, ktorú môžete využiť na aktívne športovanie alebo prácu.

 

DETOXIKÁCIA

Celkovo má detoxikácia veľmi pozitívny vplyv na funkčnosť organizmu a melón dokonca čistí krv, obličky, pečeň, pankres, lymfu, zbavuje telo zadržiavanej vody..... a vlastne sa oveľa aktívnejšie detoxikuje celé telo.

POCIT ĽAHKOSTI

Pocit ľahkosti je na nezaplatenie! Už po 1 dni na melóne je ďalšie ráno sviežejšie a bude sa ti vstávať lepšie. A to nehovorím aké to je po 2-3 dňoch.

 

OCHLADZUJE ORGANIZMUS

Ovocie všeobecne ochladzuje naše telo a preto je veľmi vhodné hlavne počas horúcich dní. Výnimkou nie je ani melón. Varená strava naopak telo zohrieva a tak ak ti je mega teplo a zabiješ si na obed klasický varený obed tak ťa zohreje ešte viac.

MENTÁLNA HMLA

Mentálna hmla je pojem, ktorý už ani neviem odkiaľ mám. ide však o to, že keď sa natlačíš niečím nezdravým, resp vareným, tak ťa často láme a pospinkal by si si aj keď si vstal len pred 5 hodinami. Po konzumácii ovocia ti toto nehrozí. Cukor obsiahnutý v ňom ti dá šťavu na fungovanie ale nepreťaží tráviaci systém. Najviac to pocítiš ak pracuješ hlavou. Aj po ovocnom obede budeš schopný hlavičkou pracovať na plný výkon bez toho aby tvoje jediné myšlienky boli, kde si ľahneš :D

 

BONUS: POCIT ŠŤASTIA

Okrem pocitu prívalu energie a absencie mentálnej hmly. Som jednoducho vždy šťastnejší, keď si idem len na ovocí :)  

 

 

Ja si myslím, že 1-2 takéto dni do týždňa ti môžu len a len pomôcť. V mojej životospráve majú takéto dni svoje pevné neotrasiteľné miesto. Za mňa môžeš melón nahradiť akýmkoľvek iným ovocím a všetko spomínané sa uplatní tiež :) ale ak ti ide o tabuľky tak melón patrí z pomedzi ovocia k tým čo majú menej kalórií.

To bolo na dnes všetko a nezabúúúdaj, toto je len Ďalší článok, ktorý ťa má inšpirovať k zamysleniu ako by si mohol updatovať svoju vlastnú životosprávu. Fakt nikoho nemienim o ničom presviedčať. a tak ako aj v poslednom podobnom článku. Ak máš konštruktívne otázky k téme - davaj ta do komentu pod video. Všetko ostatné si láskavo nechaj pre seba, okey? :D Dovi dopo!

Close