Close

Najnovšie

Pracovné odevy pre extrémne poveternostné podmienky
Bezpečnosť a komfort v nepriaznivých podmienkach   Pracovné odevy sú základným prvkom bezpečnosti a pohodlia...
by Tomi Kučka
Ako vybrať pracovné oblečenie na leto
Leto prináša so sebou výzvy, ktoré sa týkajú nielen teploty, ale aj bezpečnosti pri práci. Pri výbere letného...
by Tomi Kučka
Lacné pracovné odevy vďaka nadviazaniu veľkoobchodnej spolupráce s naším eshopom www.pilex.sk
Prečo by mala Vaša firma využiť veľkoobchodné zľavy na ochranné pracovné pomôcky a oblečenie.   V každom podniku je...
by Tomi Kučka

Kam s deťmi na Liptove - Obrovo

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Kam s deťmi, VŠETKY ČLÁNKY

Ahojte, dnes by som Vám chcel len v krátkosti popísať veľmi peknú prechádzku s deťmi na Liptove.

Ide konkrétne o takzvanú obrovu cestu, ktorá spája Hrabovskú a Čutkovskú dolinu. Celá trasa má len 4,2km a 150 výškových.

Pre tých čo radšej pozerajú videá ako čítajú články tu mám aj pekne spracované video k tomuto výletu.

 

 Trasa začína v Hrabove na hlavnom parkovisku, kde môžete nechať auto ale dá sa sem dostať aj MHDčkou. Čo je asi lepšia alternatíva pokiaľ sa nechcete vracať.

Počas celej trasy sú veľké - nazvem to artefakty - Obra Čutka. Úplne prvý je obraz hneď vedľa parkoviska na okraji vodnej nádrže Hrabovo.

Odtiaľ postupujeme ďalej asi 800 metrov miernym stúpaním. Dostávame sa na rázcestie k značke a ďalšiemu artefaktu. Obrovym okuliarom. Pošplháme, potestujeme, odfotíme a znova miernym stúpaním pokračujeme ďalej.

Po zhruba 500 metroch nájdeme obrove ceruzky s pekným výhľadom na hrebeň Sidorova. Všade naokolo nás obklopuje úžasný les. Ďalších 500m za nami a sme na najvyššom bode dnešnej trasy - na obrovej stoličke.

Ideálne miesto na oddych, niečo prejesť, vychutnať si les. Sú tu aj obyčajné lavičky na sedenie.

Od obrovej stoličky už len klesáme smerom do Čutkovskej doliny. Ten les tu je naozaj čarovný. Sám tu často chodím počas mojich bežeckých tréningov. Je to tu mega. A zároveň veľmi priateľský terén aj pre beh aj pre detičky.

Pomalou, vláčnou chôdzou po krásnom lese sa dostávame na môj najobľúbenejší artefakt. Obrov ďalekohlad. Tu je veľká aj mala lavička. My sme si vzali ešte aj vlastný ďalekohlad aby sme mohli lepšie poobzerať okolie.

Tu sa tiež posilníme, pretože za ďalších 250 metrov je obrova naberačka. Je to pekná a podľa Ďobkových slov aj veľmi rýchla šmýkačka. Pospúšťame sa a vrháme sa na posledné klesanie. Po kilometri sa dostávame k cieľu našej cesty. Jednak tu je posledný artefakt - obrov prsteň, ale aj dôvod, pre ktorý deti budú tento výlet milovať.

Je tu OBROVO!

To znamená fakt obrovské množstvo skvelých atrakcií pre deti. Trampolíny, zipline, hudobné nástroje, strieľanie z luku, obrovské človeče, odrážadlá, kolobežky, chytanie rybičiek, ninja dráha .... no jednoducho nebíčko pre detičky. Fakt to tu majú vychytané.

 

Ja napríklad neodporúčam do tohto výletu montovať auto. Keď ste teda prišli do hrabova MHDčkou, tak si v kľude vychutnáte pivko v kolibe a stačí vám zas zísť len asi kilometer smerom dole dolinou a tam je zas autobusová zástavka. Logisticky najjednoduchšia alternatíva.

 

BTW, počas písania tohto textu som zablúdil aj na web www.obrovo.sk a majú to tam mega spracované. Okrem popisu atrakcií je tu aj animovaný príbeh Obra Čutka. Super fakt. Pozdravujem majiteľa, skvelá práca!

 

Nemáte zač kamoši. Dovi dopo

Close