Close

Najnovšie

Pracovné odevy pre extrémne poveternostné podmienky
Bezpečnosť a komfort v nepriaznivých podmienkach   Pracovné odevy sú základným prvkom bezpečnosti a pohodlia...
by Tomi Kučka
Ako vybrať pracovné oblečenie na leto
Leto prináša so sebou výzvy, ktoré sa týkajú nielen teploty, ale aj bezpečnosti pri práci. Pri výbere letného...
by Tomi Kučka
Lacné pracovné odevy vďaka nadviazaniu veľkoobchodnej spolupráce s naším eshopom www.pilex.sk
Prečo by mala Vaša firma využiť veľkoobchodné zľavy na ochranné pracovné pomôcky a oblečenie.   V každom podniku je...
by Tomi Kučka

Ako si vybrať montérky

| Autor: Tomi Kučka | Kategórie: Blog, VŠETKY ČLÁNKY, Pracovné odevy

Ľudia pracujúci v stavebníctve, továrňach a v oblastiach, kde je potrebná bezpečnosť pred rôznymi prvkami, potrebujú vhodné oblečenie na to určené – zvyčajne najlepšie obstoja pracovné montérky.

Okrem ochrany, pohodlia a zadržiavania nečistôt poskytujú montérky svojmu nositeľovi aj nasledujúce výhody:

  • Pevnosť ich materiálu a nízka hmotnosť z nich robí najvhodnejší pracovný odev pre všetky práce s náročným prostredím.
  • Väčšina montériek je cenovo veľmi dostupná. Preto nie je ťažké ich obmeniť, kedykoľvek je to potrebné.
  • Väčšina montériek je z veľmi odolných materiálov, ktoré sa ľahko perú a každý si ich ľahko vyperie doma. Nevyžadujú žiadnu špeciálnu čistiareň. Odolné škvrny na montérkach je možné ľahko vyčistiť vďaka dobrej tkanine.
  • Montérky chránia pokožku nositeľa pred nebezpečnými chemikáliami, ostrými nástrojmi a inými prvkami, ktoré môžu spôsobiť poškodenie tela a oblečenia.

 

Či už hľadáte montérky na osobné použitie, detské montérky, montérky pre mužov, montérky pre ženy alebo montérky pre svojich zamestnancov, dbajte na to, aby ste si vybrali tie najlepšie montérky. Pri výbere najvhodnejšieho modelu vám môže celý proces uľahčiť niekoľko nasledujúcich úvah:

  • V prvom rade zvážte celkové využitie, ktoré je priamo zviazané s tým v akom náročnom prostredí sa pracuje. K dispozícii sú ľahké aj ťažké montérky, ktoré spĺňajú rôzne pracovné požiadavky. Napríklad mechanik, ktorý je celý deň v kontakte s mastnotou a olejom, potrebuje pevné montérky s tmavými farbami.
  • Ďalším dôležitým faktorom pri výbere je, ako sú pohodlné, priedušné alebo teplé. Vždy si vyberajte montérky podľa toho či v nich budete pracovať v teple a budete potrebovať dobré odvetrávanie alebo naopak v chlade a budete skôr potrebovať aby montérky boli zateplené.
  • Aby ste si vybrali tie najvhodnejšie montérky, vždy si vyberte renomovaného výrobcu montérok, ktorý vyrába pracovné montérky obsahujúce všetky potrebné vlastnosti, ktoré sú pri vašej práci žiadané. Pri výbere renomovaného výrobcu ako napr ARDON monterky, CXS monterky, CERVA monterky sa môžete vždy spoľahnúť, že montérky spĺňajú aj nutné certifikácie.
  • Pri niektorých profesiách je nutné si vybrať špeciálne pracovné montérky. Napr pilčíci potrebujú takzvané protiporezové montérky aby boli čo najviac chránený voči prípadnému porezaniu.

Montérky delíme na montérkové bundy, montérkové vesty, montérkové nohavice, nohavice na traky, montérkové kraťasy alebo kombinézy.

 

Na prvý pohľad sa kombinézy a klasické montérky javia ako veľmi podobné odevy. Pre rôzne odvetvia však vždy viac vyhovuje konkrétny typ.

 

Montérky zvyčajne z 2 dielov sa využívajú pri prácach, kde zamestnanec nepotrebuje stálu ochranu pre celé telo – napr skladník alebo pracovník v logistike. V prípade potreby si zamestnanec môže dať montérkovú bundu dole a pracovať ďalej napr len v monterkových nohaviciach a tričku.

Kombinézy sú naopak z jedného dielu a pokrývajú takmer celé telo - všetko okrem hlavy, rúk a nôh. Na rozdiel od 2 dielnych montériek, kombinézy obopínajú a zakrývajú pás nositeľa, čím vytvárajú jednodielnu kombinézu určenú na nosenie cez bežné oblečenie. Vyrábajú sa vo variante s dlhým aj krátkym rukávom.

Kombinézy sa dnes používajú vo vojenských a verejných službách, ale v priebehu rokov si našli popredné miesto medzi výrobcami, továrenskými robotníkmi, mechanikmi a zdravotníckymi odborníkmi.

Close